Tiimi

Matkateatteri on monialaisten ammattilaisten rakentama kiertueteatteri, joka tuo luoksesi ajankohtaiset, viihdyttävät ja oivaltavat esitykset.

Johanna Parkkinen

Johanna valmistui Turun Taideakatemiasta keväällä 2020 teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. Aikaisempia opintoja häneltä löytyy näyttelijäntyöstä sekä kulttuurituotannosta.

Johannan kiinnostuksen kohteina ovat erityisesti nukketeatteri, musiikki, improvisaatio ja musta komedia. Hän toimii ohjaajana, esiintyjänä sekä opettajana. 

Henkilökohtainen kipinä tehdä komediaa ja ajankohtaista teatteria näkyy aina jollain tavoin hänen töissään. Johannan lapsuuden teatterin seinältä löytyy yksi hänen lempimietteistään: ”Teatteri on todellisuutta, kaikki muu on teatteria.”

Mirkka Maarajärvi

Mirkka on keväällä 2020 valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka on tottunut toimimaan teatterissa niin lavalla kuin ohjaajankin paikalla. Mirkan suuri rakkaus on toimia pedagogina erilaisille ryhmille.

Hänellä on kokemusta erityisesti lasten ja nuorten kanssa työskentelystä. Mirkka haaveilee jonakin päivänä yhdistävänsä taidetta ja pedagogiaa aivan uudella tavalla ja kehittävänsä sen avulla tähän maailmaan jotain mullistavaa.

Jos Mirkka olisi supersankari, hän olisi joko väsymätön ideakone, kouluesitelmien superpuhuja tai risoton tekemisen mestari.

Helena Markku

Helena on vuonna 2020 valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja. Jo ennen opintojensa alkua Helena alkoi uurtaa itselleen polkua teatterinukkien rakentajana, minkä seurauksena nukkeja nähdään nykyisin useilla
lavoilla, muun muassa Turun Kaupunginteatterin Sopukassa.

Nukenrakennuksen lisäksi hän on toiminut näyttelijänä ammattiproduktioissa, tv:ssä ja teatterissa sekä ohjannut useita teatteriesityksiä nukeilla ja ilman.

Helena vannoo pysähtymisen, tarkastelun ja kyselemisen nimeen teatteria tehdessään. Häntä inspiroi listojen laatiminen ja kotoisat kahvilat. Helenan polkupyörän etukorista löytyy puisia jalkoja, käsiä ja korvia sekä piirustusvälineet.

Fatima Amokrane

Fatima on Humakista 2019 valmistunut kulttuurituottaja, joka harrastaa lattaritansseja, koiran kanssa sienestystä ja julkisissa paikoissa mokailua. Fatima on kartuttanut tuotannollista työkokemusta monialaisesti teatterin, festivaalien sekä tv-tuotannon saralta.

Hän ollut tuottamassa muun muassa vapaan kentän teatteria, videotaidefestivaalia, poikkitaiteellista musiikkifestivaalia sekä suomalaista sairaaladraamaa. Fatima elää ja työskentelee tällä hetkellä satavuotiaassa puutalossa Turussa.

Fatiman vahvuudet tuottajana ovat joustavuus, kekseliäisyys, kaikkiruokaisuus sekä eri murteiden semi-uskottava imitointi.

Aikku Järvinen

Aikku haluaa laittaa kädet musteeseen ja yhdistää vesivärien hallitsemattomuutta digitaaliseen maailmaan.

Graafisen ilottelun lisäksi sisustustekstiilisuunnittelua ja sarjakuvaa opiskelleella Aikulla on pöytä täynnä erilaisia projekteja. Päivätyön ohella hän tekee satunnaisia kuvituskeikkoja, piirtää sarjakuvapäiväkirjaa ja toimii Matkateatterin AD:na.

Intohimona kulttuurihyvinvoinnin edistäminen ja ekologinen graafinen suunnittelu.

Elina Vainio

Elina on vuonna 2019 median ja viestinnän asiantuntijaksi valmistunut tiedottaja, joka päiväunelmoi puvustamisesta ja käsikirjoittamisesta, ui avannossa ja rapsuttelee mielellään kissaa.

Elina rakastaa kirjojen tuoksua ja etsiytyy usein sen läheisyyteen. Tällä hetkellä mielessä ovat historian jännät naiset, maailman muuttaminen ja suomen käyttökielioppi.

​Työskentelee tehokkaasti sohvalla tai lattialla ja inspiroituu kielistä, kulttuureista ja rohkeudesta.

Sanni Suvila-Nuutinen

Kuva ja teksti tulossa pian 🙂

Laita meille viestiä

Tuliko mieleen kysymyksiä, tai haluatko tilata Matkateatterin esityksen? Laita meille viestiä, niin jutellaan lisää!

matkateatteri@gmail.com