Tiimi

Matkateatteri on monialaisten ammattilaisten rakentama kiertueteatteri, joka tuo luoksesi ajankohtaiset, viihdyttävät ja oivaltavat esitykset.

Johanna Parkkinen

Johanna on toinen Matkateatterin perustajajäsen. Hän toimii teatterin taiteellisena johtajana, ohjaajana, esiintyjänä ja tuottajana.

Turun Taideakatemiasta Johanna valmistui teatteri-ilmaisun ohjaajaksi keväällä 2020. Aikaisempia opintoja häneltä löytyy näyttelijäntyöstä sekä kulttuurituotannosta. Työkokemusta teatterialalta on kertynyt monipuolisesti opintojen ohella. Valmistumisen jälkeen Johanna on toiminut Matkateatterin lisäksi kansalaisopiston kurssiopettajana ja Salon Teatterin taiteellisena johtajana.

Työssään Johanna haluaa antaa katsojille mahdollisuuden päästä käsittelemään tärkeitä ja ajankohtaisia asioita. Hänen mielestään se tapahtuu yleensä parhaiten naurun kautta.

Johannan lapsuuden teatterin seinältä löytyy yksi hänen lempimietteistään: ”Teatteri on todellisuutta, kaikki muu on teatteria.”

Mirkka Maarajärvi

Mirkka on teatteri-ilmaisun ohjaaja, pedagogi ja seksuaalineuvoja. Hänen vahvuutensa on monipuolinen osaaminen; työskennellessä Mirkka yhdistelee taiteellisia, pedagogisia ja tuotannollisia taitojaan.

Seksuaalineuvojana Mirkka erikoistui teatterialan turvallisempiin tiloihin. Työssään Mirkan tärkeimpiä arvoja ja tavoitteita on edistää yhdenvertaisuutta ja ihmisten hyvinvointia. Mirkka yhdistää taiteen ja pedagogian osaamistaan ja tutkii erilaisia soveltavan taiteen mahdollisuuksia. Hänellä on kokemusta erityisesti lasten ja nuorten ryhmistä sekä vankilateatterista.

Mirkka on energinen ja kekseliäs ideakone, joka on aina valmis brainstormailemaan ja heittelemään ideoita. Hän saa virtaa huumorista, hyvistä tyypeistä ja hassuista koiravideoista.

Maarit Hara

Maarit on helsinkiläinen näyttelijä ja teatterintekijä. Hän on valmistunut näyttelijäksi Lontoosta (MA) ja suorittanut improvisaatioteatterin koulutusohjelman Upright Citizens Brigade -teatterissa New Yorkissa. Maarit on luonut erilaisia teatteriesityksiä puheteatterista klovneriaan ja fyysisiin sekä kokeileviin esityksiin.

Teatterissa Maarit rakastaa ennen kaikkea läsnäolon tutkimista, kollektiivista kokemista sekä ihmisyyden ja elämän ihmettelyä kaikessa niiden kauneudessa ja traagisuudessa. 

Tommi Vieno

Tommi on Turun Taideakatemiasta 2023 valmistunut medianomi, erikoistumisalanaan elokuvan äänisuunnittelu. Äänihommat eivät ole kuitenkaan rajoittuneet vain elokuviin, vaan Tommi on tehnyt myös sävellys- ja äänitöitä teatteriin, peleihin ja kuunnelmiin.

Tommi puuhastelee äänien parissa vapaa-ajallaankin. Hän tekee musiikkia ja erilaisia äänikokeiluja vanhassa puutalossa. Jos korvat väsyvät, Tommi lukee filosofiaa, kirjoittaa runoja tai katselee sarjoja ja syö karkkia.

Jos Tommi ei olisi niin täysin hurahtanut äänimaailmoihin ja taiteen tekemiseen, hän hakisi tohtorikoulutettavaksi filosofian laitokselle ja paneutuisi olemassaolon mysteerin tutkimiseen.

Aikku Järvinen

Aikku haluaa laittaa kädet musteeseen ja yhdistää vesivärien hallitsemattomuutta digitaaliseen maailmaan.

Mainonnan suunnittelua opiskelevalla Aikulla on pöytä täynnä erilaisia projekteja. Opiskeluiden ohella hän tekee satunnaisia kuvituskeikkoja, piirtää sarjakuvapäiväkirjaa, tekee vauvansa kanssa tekopieruja nahkasohvaan ja toimii Matkateatterin AD:na.

Intohimona kulttuurihyvinvoinnin edistäminen ja ekologinen graafinen suunnittelu.

Sanni Suvila-Nuutinen

Sanni on salolainen innokas teatterinharrastaja. Hänen vahvuuksiaan ovat tarkkuus ja järjestelmällisyys, joten Matkateatterin talousasiat hoituvat muitta mutkitta.

Koulutukseltaan Sanni on sosionomi (AMK) sekä suorittanut liiketoiminnan ammattitutkinnon, joten työura on ollut pullollaan monipuolisia työnkuvia. Sannin vapaa-ajan lemppareita on touhuaminen rakkaan pienen perheensä kanssa, sekä erilaiset talkootyöt.

Laita meille viestiä

Tuliko mieleen kysymyksiä, tai haluatko tilata Matkateatterin esityksen? Laita meille viestiä, niin jutellaan lisää!

matkateatteri@gmail.com